14 augustus 2017

Wat ?

Zoals het woord al zegt is de Pubquiz ontstaan in de pub, in Engelstalige landen dus. Maar inmiddels is de pubquiz ook in Nederland en België zeer populair geworden. Logisch, het is namelijk een leuke combi van uitgaan en een ouderwetse spelletjesavond met vrienden. De Natte Plek organiseert in samenwerking met het KIM regelmatig een pubquiz in de Afzakkerij op de Noordkade in Veghel, aanvang om 20:30.

De totale quizavond bestaat uit 8 rondes. Een ronde kan bestaan uit 10 algemene kennisvragen uit de wereld van de sport, film, showbizz of wetenschap. De muziekronde bestaat uit een 10-tal muziekfragmenten, waarvan het nummer en artiest gevraagd wordt. Een ronde kan ook bestaan uit 10-tal geluidsfragmenten van TV-series of bijvoorbeeld reclamespots. Variatie genoeg dus. Een team bestaat uit 4 tot 5 personen. Het inschrijfgeld per team bedraagt €10. Er zijn lekkere prijzen te winnen. Zin in een avondje quizzen? Je kunt je team aanmelden bij de entree van de Afzakkerij.

Per ronde wordt per team 1 viltje met de antwoorden ingevuld.

Voorbeeld van een plaatjesronde:

 

Kahoot

In de pauze draaien we voor de liefhebbers een zogenaamde snelle “Kahoot!” ronde. Iedereen kan hier zelfstandig (dus niet in teamverband)  aan meedoen. Vind je het niks, kun je ook gewoon iets anders gaan doen, het resultaat telt niet mee in de teamscore. De winnaar van de Kahootronde krijgt een mooie/lekkere prijs. De quiz wordt gepresenteerd op een online platform “Kahoot!”. Als je naar www.kahoot.it gaat vind je dit scherm:

Als je hier de code van de quiz intyped kun je meedoen.